Follow | Dashboard
contengan sengal
ESHAN HADIF ALI :')
Wednesday, 25 April 2012 • 7:18 pm • 2 comments

tahun 2012 , Mimie lagi sekali menjulang name makcik pada tahun ini . ohh . nak suruh panggil auntie Mimie bule tak ? sweet sikit. tapi aku tau. mesti nanti ramai yang bangkang. auntie Mimie lah sangat. eleh korang jeles kan kalau dorang panggil Mimie , auntie Mimie kan? cakap je lah terus terang. memang korang jeles pun kan? HEH !

oke cukup merepek. ni auntie Mimie nak ckp nih. dlm masa 2 minggu. aku dapat 3 anak buah. bapak ah. sumpah lah sepupu-sepupu aku sumenye hebat-hebat belaka !

tapi sekarang. aku kat Seremban , Negeri Sembilan untuk menjaga salah sorang anak buah yang terchenta .

ESHAN HADIF ALI BIN ABDUL HALIM

demi mu sayang, Auntie Mimie awak yang tak de kerja nih sanggup nak terbang dari Perak ke Negeri Sembilan tahu ? Demi kamu , sayang :')

see ! my seat ! no 7 . aku duduk sebelah kakak shantek yang sedang pregnant :)


itulah nama beliau :) uuuuu comel kan? lahir pada tanggal 5th April 2012 :) uuuuuu same BULAN birthday lah dengan auntie Mimie awak nih :) nanti kite celebrate sama-sama oke ?

nak tgk mane dia ? tadaaaa

nih masa dia baru lahir :)

hai sayang :) semoga nanti awak dah besar , awak ingat lah maklong mimie awak nih :)

dah besar dah. aku tgk sendiri dia besar . skg dah 3.8 kg :)

 Eshan sayang, Auntie Mimie tak kesah lah awak nak panggil ape nanti . tapi option ade 3 je sekarang .

Maklong Mimie , Auntie Mimie , Ciklong Mimie .

haha . so pilih lah mane satu :)

trimas buat Eshan jugak sebab bagi Mak Long banyak pengalaman sepanjang menjaga awak. even Mak Long sekali je tidur dengan awak . stay up same-same dengan Ibu awak :') ohh tak lupe pasal yang awak dah terbocor kat baju Mak Long . ohh memang bagus sebenarnye . sbb mendorong Mak Long untuk mandi lebih awal daripada biasa .

menjaga awak *siang dan malam* maen dengan awak *even awak tak respond*sigh* menyusukan awak *er er er bagi minum air masak je* buat susu untuk awak , denga awak nanges , tgk awak senyum . semua tuh mmg kenangan terindah untuk Mak Long *sebak* sebab awak lah anak buat yang Mak Long paling tunggu selama nih selepas pemergian kakak awak yang  Mak Long sendiri tak dapat jumpe :') tapi Mak Long mmg sayang dia , Nur Hasya Qarirah  dan awak , Eshan Hadif Ali :')

Eshan sayang , Mak Long Mimie sayang awak :') nanti dah besar , kite maen same-same eh ? kalau bule Mak Long mmg nak tgk awak besar dengan mata Mak Long sendiri tapi Mak Long ade hidup Mak Long dan Mak Long perlu teruskan. nanti kalau Mak Long free Mak Long jenguk awak eh sayang ?

Mak Long yakin , awak mesti hensem bile besar nanti :') jadilah anak yang baek untuk Ibu , sayang :') Mak Long tgk sendiri macam mane Ibu penat jaga awak , bersengkang mata jaga awak waktu malam , tahan saket sbb nak layan karenah awak :') jaga Ibu bile dah besar nanti ye Eshan sayang :')

Mak Long janji , nanti bile awak dah besar, Mak Long akan ceritakan semuanya pasal Ibu yang Mak Long tahu dekat awak :') kalau lah Eshan tahu betapa beratnye hati aku nak lepaskan angah masa dia nak kawen dulu . . . . tak kesah lah . Eshan dah ade dalam hidup Ibu , Ayah , semua orang . Eshan penyeri hidup Ibu dengan Ayah selepas mereka berdua kehilangan kakak awak , Hasya :') jangan kecewakan Ibu ye sayang :')

Mak Long sayang awak :')

er er kejap MAK LONG . . . kejap AUNTIE . .  kejap CIK LONG . . . suke hati awak lah nak panggil Mak Long ape , tapi buat masa sekarang mmg Mak Long ah kan sbb Ibu awak cakap godik bonar nak panggil Auntie . heh . see ! kene bash da dengan Ibu awak :)


SOME WORDS!


assalamualaikum,welcome to my blog.if you find my blog is attractive,do follow,if not,it's okay,thanks(:
Profile
Stuff
Tagboard
Rewind



Credits


Template By: Nurul Afiqah
Big helped: Aulia Septiya
Edited: YOUR NAME