Follow | Dashboard
contengan sengal
mood : vanila coklat -ing
Thursday, 9 February 2012 • 10:00 pm • 0 comments

ohh tolong paham bahawa cerita tersebut sangat awesome ! what a sweet story :)

aku cerita secara kasar jek lah ek ?


SINOPSIS VANILLA COKLAT

Kisah bermula mengenai seorang pelajar perempuan bernama Zara 19 tahun( lakonan Izara Aishah) dan pelajar lelaki Aamir (lakonan Aiman Mentor) 20 tahun yang belajar di sebuah kolej yang sama, malangnya mereka berdua ni saling benci membenci dan sudah ada kekasih masing -masing.

Aamir selalu mengusik Zara kerana Zara seorang pelajar cemerlang di kolej, Zara membenci Aamir kerana baginya Aamir seorang kaki perempuan.

Liana, rakan sekelas Zara yang gedik dan mengada-ngada menganggap kononnya Aamir adalah hak miliknya. Liana (Nabila Daly) sentiasa berkepit dengan Aamir supaya semua orang melihat mereka benar-benar bercinta. Berbeza dengan Zara, Liana seorang wanita yang lemah lembut namun semua itu dibuat-buat kerana dia sememangnya bercita-cita ingin berkahwin dengan anak orang kaya. Zara mempunyai kekasih hati iaitu Kamal, yang dikenalinya sejak sekolah menengah lagi.

when HATE turn to LOVE , trust me . its gonna be sweet story . yeahh . the way they confess their feeling to each other . wahhhh . . indahnya saat itu . . .*muka berangan sambil tersengeh-sengeh*
so , trimas to LISAWATI SAINAWI because dialahh yang memulakan segala revolusi nih ! dia yang stat tanye sal malay drama . wahh . mmg aku layan malay drama tapi DULU . a long time ago *oke tak nak bongkak* but well , aku mmg dah fall in love with this drama . oke . mmg dah melampau dah propaa . jadi ckup !

actually , part yang best bile dorang dah kawen and stay satu rumah with different bilik. hahah . but everything changed after auntie Aamir dari LONDON datang . oke nak tau tgk sendiri . tapi damn OHSEMMM cerita nih . tolong lah jangan bagi aku kua segala perkataan nk describe cerita nih mmg best kosai :)

so , sekarang baru ep 8 dan fyi , aku tak pernah kjar drama melayu yg hanya mengambil masa 3 hari jek utk settle kan 8 episod . oh kau patut tau yang aku tak bule nk stay depan lappy without doing anything kan  ? i'm gonna be sleepy if i've done that . so . aku nak smbung usha episod 8 :) oke daaa . . 

ehem . aten tak de for 4 days . so , hmmm . . . lonely ke ? sikit lah.

SOME WORDS!


assalamualaikum,welcome to my blog.if you find my blog is attractive,do follow,if not,it's okay,thanks(:
Profile
Stuff
Tagboard
Rewind



Credits


Template By: Nurul Afiqah
Big helped: Aulia Septiya
Edited: YOUR NAME